واکنش رضا فیاضی به اجرای یک نمایش در تالار هنر، خبرهای از جلسه شورای سیاستگذاری انیمیشن در مرکز گسترش، اکران ویژه فیلم «نمور»، حضور «ملخ» در جشنواره فیلم ونکوور و.. از جمله خبرهای دریافتی سینما و تئاتر است.
رضا فیاضی با حضور در تالار هنر به تماشای نمایش «کتابخورها» به نویسندگی و کارگردانی اسماعیل رحیمیسروش نشست.
به گزارش در خبرها به نقل از روابطعمومی تالار هن، رضا فیاضی بازیگر، نویسنده و کارگردان پیشکسوت نمایش عروسکی شامگاه ۱۵ شهریور از نمایش «کتابخورها» در تالار هنر دیدن کرد.
او پس از پایان نمایش ضمن تقدیر از گروه اجرایی، مخاطبان تئاتر کودک و نوجوان را به تماشای این نمایش فراخواند و در گفتگویی، طراحی صحنه نمایش را بسیار خوب و موفق دانست.
او همچنین با تحلیل دقیق، متن پیشنهاداتی برای اسماعیل رحیمیسروش نویسنده و کارگردان نمایش «کتابخورها» داشت.
رضا فیاضی در پاسخ به این سوال که چه پیشنهادی برای تئاتر امروز کودک ونوجوان دارد نگاه تخصصی به حوزهی درام را در اولویت تصمیمگیری برای نمایش کودک دانست.
او در ادامه صحبتهایش استفاده از نیروهای تحصیلکردهی تیاتر و ادبیات دراماتیک را چه در حوزهی سیاستگذاری و چه در فعالیت اجرایی از نیازهای جدی نمایش کودک ونوجوان برشمرد.
رضا فیاضی در پایان این گفتگو پیشنهاد حضور یک مشاور تخصصی در کنار فعالیت گروه نمایشی را مطرح کرد.
حمیدی مقدم: ترکیب هنر، دانش و تخصص در بخش انیمیشن مرکز نتیجه داده است
محمد حمیدی مقدم در جلسه شورای سیاستگذاری انیمیشن تاکید کرد ترکیب هنر، تخصص و دانش در مرکز به تولید آثار قابل توجه انجامیده است.
امروز چهارشنبه ۱۶ شهریورماه در جلسهای، دکترعلیرضا گلپایگانی استاد دانشگاه، دکتر مجید اسماعیلی تهیهکننده و کارگردان پویانمایی و محمد خیراندیش کارگردان و تهیهکننده پویانمایی، اعضای جدید شورای سیاست گذاری انیمیشن مرکز گسترش، احکام خود را از مدیر عامل مرکز دریافت کردند. در این جلسه امیرمحمد دهستانی معاون انیمیشن مرکز، شهنام صفاجو مدیر تولید و رسول نبی ابهری مسئول انیمیشن هم حضور داشت.
محمد حمیدی مقدم در بخش ابتدایی جلسه گفت: خوشحالم که در مرکز پیوند فضای آکادمیک، هنری، تخصصی و حرفهای را در شورا شاهدیم. خوشبختانه پویانمایی در مرکز، در سالهای اخیر به ویژه در حوزه کوتاه، قابل توجه بوده و موفقیتهای جهانی بسیاری کسب کرده است. قطعا حضور شما عزیزان، با توجه به تجربه و تخصصی که دارید میتواند زمینه فعالیت در حوزه انیمیشن کوتاه، میان مدت و بلندمدت را گستردهتر کند.
وی ادامه داد: ما در این مدت به کشف استعداد و حمایت ویژه از سینماگران حوزه پویانمایی پرداختیم و البته بر اساس ریل گذاری سازمان سینمایی و حمایت آقای خزاعی، امیدواریم به زودی به حوزه تولید انیمیشن بلند مدت و میان مدت ورود کنیم. ورود به بازارهای جهانی یکی از اولویتهای ماست.
دکتر مجید اسماعیلی تهیهکننده، نویسنده حوزه انیمیشن و مدیر عامل موزه سینما گفت: تولید محتوای مناسب با فرهنگ بومی و دغدغههای جامعه ایرانی در حوزه انیمیشن بسیار مهم است. مهم است که فرزندان و کودکان ایرانی را برای دیدن انیمیشنهای بومی تربیت کنیم. درگاههای تولید، عرضه و نمایش انیمیشن به یک اندازه باید مورد توجه قرار بگیرند و آثار ایرانی پویانمایی، وارد حوزه ارتباط با خانوادهها شوند.
دکتر علیرضا گلپایگانی استاد دانشگاه و تهیهکننده پویانمایی به لزوم توجه به انیمیشن مستقل و کوتاه اشاره کرد و گفت: مرکز گسترش در این سالها حامی سینمای انیمیشن مستقل، کوتاه و هنری بوده، ورود به بازار و یا دغدغه تولید آثار سینمایی نباید مانع از این شود، که این بخش باز هم از سوی مرکز حمایت شود. استقلال انیمیشنهای کوتاه، نباید از دست برود.
محمد خیراندیش کارگردان و تهیهکننده انیمیشن گفت: ما باید در انیمیشن به کار گروهی اهمیت بدهیم. آموزش در حوزه انیمیشن بسیار مهم است، جوانانی که در این حوزه کار میکنند، باید در حوزه تکنیک و کار گروهی باتجربه و ماهر شوند.
محمد حمیدی مقدم در پایان این جلسه و پس از اهدای احکام به اعضای شورای سیاستگذاری گفت: یکی از دغدغههای جدی حوزه پویانمایی، روایتگری و قصهگویی است. ما در زمینه تکنیک پیشرفت و رشد داشتهایم، اما باید به این نقطه برسیم که قصههای بومی را به زبانی جهانی روایت کنیم. به عنوان مثال «پسر دلفینی» که این روزها روی پرده است، توانسته در این زمینه موفق باشد.
اکران ویژه فیلم «نمور»
همزمان با آغاز اکران سراسری «نمور» از امروز چهارشنبه ۱۶ شهریور، اولین اکران مردمی این فیلم سینمایی در پردیس سینمایی ملت برگزار میشود.
گروه بازیگران اصلی نمور را محمدرضا علیمردانی، سمیرا حسنپور، نسیم ادبی، باربد بابایی، پریسا شاهولیان، محمدرضا عباسی، سید بنیامین شهیدزاده و با حضور بهاره کیانافشار تشکیل میدهند.
نمور به کارگردانی داوود بیدل، قصهای عاشقانه و اجتماعی درباره رابطه نامتعارف دختر و پسری جوان است که خانواده سنتی آنها را پس از سالها پنهانکاری به چالش میکشد.
اولین اکران مردمی نمور امروز ساعت ۱۹ با حضور سمیرا حسنپور، نسیم ادبی، باربد بابایی و متین ستوده در پردیس سینمایی ملت برگزار خواهد شد.
عوامل اصلی فیلم:کارگردان: داوود بیدل، تهیهکننده: سید یاسر جعفری، فیلمنامهنویس: نوشین معراجی، مجری طرح و سرپرست کارگردانی: ایمان یزدی، مدیر فیلمبرداری: مهدی ایلبیگی، تدوینگر: محمدحسام لوافزاده، آهنگساز: عیسی حبیبزاده، مدیر تولید: امیر اسکندری، طراح چهرهپردازی: امید گلزاده، مدیر صدابرداری: امید عاشوری، صداگذار: عرفان ابراهیمی، طراح لباس: زهره سلطانی، طراح صحنه: امین جهانی، منشی صحنه: سمیه شهرابی، اصلاح رنگ و نور و جلوههای ویژه کامپیوتری: علی تصدیقی، مدیر تدارکات: محسن دیانتی، عکاس: حسن شجاعی، مشاور تهیهکننده: منوچهر شاهسواری، پخش: هدایت فیلم.
حضور «ملخ» در بخش رقابتی جشنواره ونکوور
فیلم سینمایی «ملخ» به کارگردانی فائزه عزیزخانی، در بخش رقابتی جشنواره فیلم ونکوور حضور دارد.
فیلم «ملخ»، دومین ساخته سینمایی عزیزخانی، به تهیهکنندگی منیژه حکمت و مهشید آهنگرانی فراهانی و پخش بینالمللی موسسه ایریماژ، به عنوان محصول مشترک ایران و آلمان، در بخش مسابقه پیشتازان چهل و یکمین جشنواره بینالمللی فیلم ونکوور (۷ تا ۱۷ مهر ماه ۱۴۰۱ / کانادا) که به فیلمهای اول و دوم اختصاص دارد، به روی پرده میرود.
در مجله «اوت تیک»، جیمز هانتون درباره «ملخ»، که تاکنون در جشنوارههای معتبر جنوب از جنوب غربی (ایالات متحده)، ادینبورو (اسکاتلند) و اسپلیت (کرواسی) به نمایش در آمده، نوشته است: «رویای فیلمساز بودن اغلب دست نیافتنی است، و این سفر بیشتر در زمانی در سینما ثبت میشود، که از دیدگاهی اروپایی یا آمریکایی به تصویر در آید. فیلم «ملخ» ساخته فائزه عزیزخانی، کارگردان ایرانی، نشان میدهد که این رویا میتواند در سراسر جهان پدیدار شود و با وجود همه موانع خاص که ممکن است در نقاط مختلف به وجود بیاید، در هرجایی چالشهایی مانند پول، حق مولف و تفاوتهای نگاه خلاقانه به چشم می خورد. «ملخ» فیلمیست درباره جاهطلبی، فرصت و نومیدی که به مدد توانایی هانیه توسلی و پگاه آهنگرانی به پیش میرود – بازیگرانی که به این درام کوچک جان میبخشند.»
فیلم از محمود نظرعلیان در آخرین پاتوق فصل هفتم
بهگزارش روابطعمومی انجمن سینمای جوانان ایران، شانزدهمین و آخرین جلسه از هفتمین فصل پاتوق فیلم کوتاه، روز دوشنبه ۲۱ شهریورماه، با نمایش ۴ فیلم کوتاه، برگزار میشود.
در این جلسه از فصل هفتم پاتوق که توسط انجمن سینمای جوانان ایران برگزار میشود، فیلمهایکوتاه «وادیار» بهنویسندگی و کارگردانی مرجان خسروی، «ماجان» بهنویسندگی و کارگردانی فردین انصاری، «مرد ابری» بهنویسندگی و کارگردانی شاهین جلالی و «هناسه» بهنویسندگی وکارگردانی میثم محمدخانی به نمایش درخواهند آمد.
در این رویداد فریدون جیرانی، کارگردان، فیلمنامهنویس، تهیهکننده، مجری و کارشناس پیشکسوت سینما، بهعنوان کارشناس ویژه جلسه شانزدهم، پس از اکران آثار با کارگردانان فیلمهای به نمایش درآمده به گفتوگو نشسته و آثار را مورد تحلیل و بررسی تخصصی قرار خواهد داد. اجرای این برنامه را محیا ساعدی بر عهده دارد.
فیلم کوتاه «وادیار» بهنویسندگی و کارگردانی مرجان خسروی، در ژانر «حادثهای»، بهتهیهکنندگی مهدیه سادات محور و میلاد خسروی و با حمایت انجمن سینمای جوانان ایران استان چهارمحال بختیاری تهیه و تولید شده است.
فردین انصاری «ماجان» را در ژانر «ملودرام» کارگردانی کرده و عطا دهقانی و فردین انصاری فیلمنامه این فیلم کوتاه را نوشتهاند. «ماجان» از جمله آثاری است که در انجمن سینمای جوانان تهیه و تولید شده است.
«مرد ابری» بهنویسندگی و کارگردانی شاهین جلالی، اثری در ژانر «ملودرام» است که بهتهیهکنندگی انجمن سینمای جوانان ایران استان اردبیل و شاهین جلالی تهیه و تولید شده است. محمود نظرعلیان، اکبر صادقی و اردشیر زاهد نقشآفرینان این فیلم کوتاه هستند.
نویسندگی و کارگردانی «هناسه» را نیز میثم محمدخانی در ژانر «جنگ» برعهده داشته است و فاطمه سادات مختاری تهیه کننده آن بوده است. محمود نظرعلیان، هانا کامکار و آرینا لطفی از جمله بازیگران این فیلم کوتاه هستند.
شانزدهمین و آخرین جلسه فصل هفتم پاتوق فیلم کوتاه، دوشنبه ۲۱ شهریورماه ساعت ۱۵ در پردیس سینمایی چارسو، سالن شماره ۱ برگزار میشود و شامل نمایش آثار و جلسه نقد و بررسی خواهد بود.
حضور برای تمامی علاقهمندان آزاد و رایگان است.
آخر هفته با تئاتر کودک و نوجوان
۶ تئاترکودک و نوجوان پایان هفته در مرکز تئاتر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ، تالار هنر ، پردیس تئاتر شهرزاد و سالن نقطه عطف جم سنتر برای مخاطبان کودک و نوجوان در تهران به روی صحنه میروند.
در پردیس تئاتر شهرزاد نمایش"جک و لوبیای سحرآمیز" به نویسندگی "ماندانا عبقری" و کارگردانی "علیرضا دهقانی" ساعت ۱۸ اجراهای خود را ادامه میدهد.
نمایش "پاهای خانم هزارپا" به کارگردانی "مهدی خجستگی" و نویسندگی "ندا حاجی بابایی" ساعت ۱۸ و نمایش "نیم وجبی" به نویسندگی " رکسانه عبقری " و کارگردانی "علیرضا دهقانی" ساعت ۱۶ آخرین اجراهای خود را به روی صحنه می برند.
در تالار هنر نمایش "کتابخورها" به نویسندگی و کارگردانی "اسماعیل رحیمی سروش" نیز ساعت ۱۹:۳۰ به روی صحنه می رود.
در مجتمع جم سنتر نمایش شاد و موزیکال "گروفالو" به کارگردانی "سید آرش شریف زاده" و نویسندگی "بهرام جلالی پور" (بر اساس داستانی از جولیا دونالدسون) ساعت ۱۹:۳۰ به روی صحنه می رود.
نمایش عروسکی " ریزجان " به نویسندگی هادی حسنعلی و کارگردانی ندا وفایی ساعت ۱۸ در مرکز تئاتر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان پارک لاله به روی صحنه می رود.
رونمایی از اقلام جانبی انیمیشن «لوپتو»
با نزدیک شدن به موعد اکران انیمیشن «لوپتو» و همزمان با فرارسیدن فصل آغاز مدارس، اقلام جانبی این انیمیشن رونمایی شد.
به گزارش روابط عمومی پروژه، در آستانه آغاز سال تحصیلی جدید مدارس و در حاشیه اکران ویژه انیمیشن سینمایی «لوپتو» برای مادران و کودکان، اقلام جانبی این فیلم کودک به تهیهکنندگی محمدحسین صادقی و کارگردانی عباس عسکری که محصول مرکز انیمیشن سوره است، رونمایی شد.
با نزدیک شدن به زمان اکران انیمیشن سینمایی «لوپتو»، سازمان سینمایی سوره با همکاری شرکتهای فعال در حوزه مرچندایزینگ کاراکترهای ایرانی، در جهت تکمیل زنجیره شخصیتپردازی این انیمیشن و با هدف ترویج کاراکترهای ایرانی در بین کودکان ایرانی، طراحی محصولات جانبی «لوپتو» ازجمله اسباببازی، کتاب، لوازم التحریر و پوشاک را انجام، و تولید و عرضه آنها را در بازار فرهنگی کشور آغاز کرد.
«لوپتو» یک انیمیشن سینمایی موزیکال با فضایی شاد و مهیج است که قرار بود در سال ٩٩ اکران شود اما با آغاز موج تعطیلی سینماها به دلیل شیوع بیماری کرونا، اکران آن به تعویق افتاد.این فیلم قرار است در مهرماه سال جاری توسط دفتر پخش «بهمن سبز» روی پرده سینماها به نمایش درآید.
انیمیشن سینمایی «لوپتو» اولین محصول سینمایی مرکز انیمیشن سوره است که با تکنیک سه بعدی در استودیو فراسوی ابعاد توسط هنرمندان کرمانی تولید شده است.
در خلاصه داستان این انیمیشن بلند سینمایی آمده است: پدر علی در کارگاه لوپتو با یاد دادن ساخت اسباب بازی به بیمارانش، آنها را درمان میکند. کارگاه اسباببازیهای خلاقانه لوپتو که بین کودکان ایرانی محبوبیت زیادی دارد با خرابکاری یک ناشناس تعطیل میشود. علی تلاش میکند پدرش را که ناامید شده است از این مخمصه نجات دهد.
برگزاری جشنواره فیلم کوتاه «گاف فیلم»
جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه «کاف فیلم» در شهر میلان ایتالیا برگزار خواهد شد.
به گزارش روابط عمومی این رویداد؛ جشنواره بینالمللی مستقل فیلم کوتاه «کاف فیلم» از دوازدهم تا هجدهم سپتامبر (۲۱ تا ۲۷ شهریور) در شهر میلان ایتالیا برگزار خواهد شد.
اولین دوره این جشنواره بینالمللی با هدف حمایت از فیلمسازان فیلم کوتاه و نمایش جهانی آثار فیلمسازان مستعد به دو صورت آنلاین و حضوری، توسط شبکه توزیع، تولید و تبلیغ فیلمهای کوتاه «کاف فیلم» برگزار خواهد شد.
آثار فیلمسازان منتخب از بین ۱۰۰۱ فیلم کوتاه ارسالی از ۵۰ کشور در شش بخش اصلی در این جشنواره رقابت خواهند کرد که در میان آنها بخش زنان فیلمساز ایرانی به چشم میخورد.
جاکومو باتیاتو (کارگردان)، لوئیس والنتی (رئیس جشنواره فیلم خیرونا)، مائوریتزیو دی رینزو (مدیر هنری جشنواره بینالمللی فیلم ShorTS)، رافالا بونیونتو (تهیه کننده)، راجر روف (نویسنده)، الساندرو شیلیتانی (مدیر هنری جشنواره فیلم رجو)، داویده دونادینی (تهیه کننده)، تونا دوک (بازیگر)، الساندرو چیوتولی (رئیس جشنواره فیلم دیچیمینوتی)، آندرا دل بوکان (بازیگر)، انتریتا روسی (رئیس جشنواره فیلم آمیکورتی)، آناماریا گالونه (مدیر هنری جشنواره فیلم آفریقا، آسیا و آمریکای لاتین) هیات داوران این جشنواره را تشکیل میدهند.
نمایش حضوری آثار بخش فیلمسازان زن ایرانی و همچنین اختتامیه جشنواره (۱۸سپتامبر) در سالن Nuovo Armenia، میلان برگزار خواهد شد.
فیلم کوتاه «سهون» آماده نمایش شد
با خاتمه مراحل فنی و آماده نمایش شدن فیلم کوتاه «سهون» به کارگردانی و تهیه کنندگی حجت وفایی نیک از پوستر این فیلم رونمایی شد.
همزمان با رونمایی از پوستر فیلم کوتاه «سهون» به نویسندگی جلال مهدوی و حجت وفایی نیک و کارگردانی و تهیه کنندگی حجت وفایی نیک و بازی فرهاد قائمی مهدوی، نگار جهانتاب ،عباس روشنک ، مصطفی لاهوتی ،کلثوم بابا ملکی ،فرهاد غضنفری ، رضا شاکری ، افروز خدابخشی ، زهره ایروانی ، سالار رضا خانی پخش جهانی این فیلم آغاز شد.
حجت وفایی نیک از فیلمسازان کهگلویه و بویراحمد است که فیلم کوتاه «سهون» دومین تجربه کارگردانی وی به شمار میرود.
این فیلم کوتاه درباره نگهبان قبرستانی است که چهل است رازی را از مردم شهر پنهان کرده است که با آمدن دختری به قبرستان همه چیز...
«سهون» یک درام اجتماعی، خانوادگی است که اسفند ۱۴۰۰ در شهر یاسوج جلوی دوربین رفت.
انتهای پیام