به دنبال مقاله پاسخگو و مسئله‌محور هستیم/نباید وقت خود را برای دانش‌های گذشته تلف کنیم

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت تأکید کرد: در کشور بیش از هشتصد مرکز تحقیقاتی داریم؛ این مراکز باید ماموریت‌محور باشد. ما به دنبال مقاله پاسخگو و مسئله‌محور هستیم. هیچ‌گاه نمی‌شود بدون تولید علم به محصول دست پیدا کرد، اما باید مراقب باشیم. مقاله هدف غایی ما نیست؛ مقاله یک وسیله است. بنابراین در ارائه مجوز نشریات و مراکز تحقیقاتی حتما باید به علوم جدید بپردازیم.

به گزارش در خبرها، دکتر یونس پناهی، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در بیست و سومین کنگره بین‌المللی و بیست‌ و یکمین جشنواره رویان گفت: امروزه تولید علم و دانش و مرجعیت علمی، یکی از نهادهای قدرت در کشورهاست. مقام معظم رهبری، همواره بر تقویت تولید علم و دانش و مرجعیت علمی و کاهش نیافتن شتاب پیشرفت علم و دانش تاکید دارند.

وی افزود: یکی از راه‌هایی که از طریق آن می‌توانیم مرجعیت علمی را افزایش دهیم، پرداختن به دانش‌های روز و اصطلاحاً "لب مرزی" است. دانش‌هایی که بتوانند پاسخگوی انسان در زمینه سلامت باشد. یکی از این علوم، حوزه ژن درمانی، سلول درمانی و پزشکی بازساختی است.

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت ادامه داد: ما امروزه در حوزه علم و دانش هم در منطقه و هم در جهان جایگاه قابل قبولی داریم، اما براساس بررسی‌هایی که انجام دادیم، کشورهای منطقه هم به شدت در حال تلاش و کوشش هستند. میانگین سرعت کشورهای عربستان و ترکیه در تولید علم بالاست و من همینجا تاکید می‌کنم که امروزه تولید علم با (توسعه) روش‌های درمانی جدید می‌تواند جهش پیدا کند.

به دنبال مقاله پاسخگو و مسئله‌محور هستیم

دکتر پناهی با بیان این که «جایگاه ما در حوزه فناوری قابل قبول نیست» گفت: می‌توانیم با همکاری یکدیگر این جایگاه را ارتقا دهیم. امروزه پیدایش بیماری‌های مختلف مانند SMA یا ALS با داروهای شیمیایی قابل کنترل نیست. دوره درمان‌های نوترکیب در حال گذر است و نباید وقت خود را برای دانش‌های گذشته تلف کنیم. رویکرد ما باید رویکرد فناورانه باشد. در کشور بیش از هشتصد مرکز تحقیقاتی داریم؛ این مراکز باید ماموریت‌محور باشد. ما به دنبال مقاله پاسخگو و مسئله‌محور هستیم. هیچ گاه نمی‌شود بدون تولید علم به محصول دست پیدا کرد، اما باید مراقب باشیم. مقاله هدف غایی ما نیست؛ مقاله یک وسیله است. بنابراین در ارائه مجوز نشریات و مراکز تحقیقاتی حتما باید به علوم جدید بپردازیم.

ضرورت تقویت و ارتقای علمی مراکز درمان ناباروری کشور

وی در پایان با تاکید بر این که امروزه یکی از معضل‌های ما مسئله جوانی جمعیت است، بیان کرد: رشد جمعیت در کشور ما عدد قابل قبولی ندارد. در بعضی نواحی این عدد به زیر یک رسیده است. نکته‌ای که باید حتما به آن توجه کنیم این است که مراکز درمان ناباروری باید از لحاظ علمی ارتقا یابند و تقویت شوند. تعداد این مراکز نیز باید افزایش یابد، به گونه‌ای که هزینه این درمان‌ها در کشور ما قابل قبول باشد. مراکز تحقیقاتی مرتبط با جمعیت باید توسعه یابند. از زمانی که پژوهشگاه رویان در کشور ما شکل گرفت امیدواری در دل مردم ایجاد شد. امیدواریم با همت محققان و درایت دولتمردان بیش از پیش در حوزه فناوری سرآمد باشیم.

بیست و سومین کنگره بین‌المللی پزشکی تولیدمثل و هجدهمین کنگره فناوری سلول‌های بنیادی رویان، از صبح امروز، چهارشنبه ۱۶ شهریور ۱۴۰۱ در سالن همایش‌های رازی آغاز به کار کرده و تا روز جمعه، ۱۸ شهریورماه ادامه خواهد داشت. همزمان با این کنگره، مراسم تقدیر از برگزیدگان بیست‌ و یکمین جشنواره رویان نیز امروز برگزار شد.

در این مراسم از پنج دانشمند ایرانی از دانشگاه‌های داخل و خارج از کشور برگزیده بیست‌ویکمین جشنواره رویان ، تقدیر شد.


انتهای پیام



پست های مرتبط

پیام بگذارید