مسیر سهرورد - قیدار - همدان «محور حکمت» می‌شود

جلسه سالانه هئیت امنای بنیاد علمی فرهنگی بوعلی سینا با حضور وزیر ارشاد، وزیر علوم و سایر اعضای هیئت امنای این بنیاد در محل وزارت ارشاد برگزار شد.

به گزارش در خبرها و به نقل از مرکز روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی اسماعیلی، وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی و رییس هیئت امنای بنیاد بوعلی در این جلسه که روز دوشنبه ۱۴ شهریور برگزار شد، گفت: جریان‌سازی فرهنگی پیرامون چهره‌های جهانی تاریخ و تمدن ایران اسلامی از اولویت‌های این وزارتخانه است.

اسماعیلی ادامه داد: وزارت ارشاد سال گذشته همایش حکیم نظامی را با همکاری همه نهادهای مختلف، در نقاط مختلف کشور و برخی کشورهای خارجی برگزار کرد که این اقدام می تواند درباره سایر چهره های درخشان فرهنگ ایران تکرار شود.

او با اشاره به بازدید اخیر خود از زادگاه شیخ اشراق (سهروردی) گفت: از شهر سهرورد در استان زنجان تا همدان که زادگاه بوعلی‌ست، حدود دویست کیلومتر فاصله دارد و در این مسیر جادبه‌های میراثی و طبیعی دیگری همچون آرامگاه قیدار نبی است و این محور حکمت را باید در قالب یک پروژه فرهنگی با پیوست اقتصادی به اجرا بگذاریم.

وزیر ارشاد تاکید کرد: پژوهشگاه وزارتخانه مسئول آماده‌سازی طرح مطالعاتی این پروژه شده و امید می‌رود با اجرایی شدن آن، علاوه بر آثار فرهنگی، مزایای اقتصادی فراوانی برای منطقه حاصل شود.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به لزوم تقویت فعالیت‌های بنیاد بوعلی گفت: با توجه به این که بنیاد بوعلی مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی را دارد، تلاش می‌کنیم با در نظر گرفتن ردیف بودجه مشخص، حمایت لازم از پروژه‌های تحقیقاتی بنیاد صورت گیرد.

اسماعیلی مقرر کرد با ارائه طرحی، ترجمه آثار ابن سینا با نظارت دکتر غلامرضا اعوانی، عضو حقیقی بنیاد بوعلی آغاز شود تا بتوان در آینده نزدیک، منابعی ارزشمند از حکمت ابن سینا در اختیار دانشجویان و پژوهشگران قرار داد.

او همچنین با استقبال از جمع‌آوری پژوهش‌های مرتبط با ابن‌سینا و تهیه کتاب‌شناسی توصیفی، مقرر کرد با تصویب طرح، این کار علمی فاخر نیز آغاز شود.

وزیر ارشاد در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر معرفی هرچه باشکوه‌تر شخصیت ابن‌سینا در کشور گفت: آرامگاه بوعلی باید با تمهیدات خاص، بیش از گذشته در شهر همدان بدرخشد. از سوی دیگر باید با تولید فیلم، انیمیشن و سایر تولیدات هنری زمینه آشنایی بیشتر عموم مردم با ابعاد شخصیتی این حکیم بزرگ فراهم شود.

اسماعیلی همچنین به لزوم تقویت تعاملات بین‌المللی با محوریت ابن‌سینا اشاره کرد و گفت: برپایی اجلاس آتی سازمان همکاری‌های شانگهای در کشور ازبکستان، زمینه مناسبی برای انعقاد و اجرایی شدن تفاهم‌نامه‌های فرهنگی دوجانبه و معرفی شخصیت‌های فاخر را ایجاد می‌کند.

لزوم توجه بیشتر به شخصیت جهانی بوعلی

در این نشست همچنین محمدعلی زلفی گل - وزیر علوم، تحقیقات و فناوری - با اشاره به لزوم توجه بیشتر به شخصیت جهانی بوعلی گفت: برخی کشورها با هدف هویت‌سازی برای جامعه خود، می‌کوشند بزرگان جغرافیای فرهنگی ایران را مصادره کنند.

وزیر علوم با اشاره به جایگاه بوعلی سینا در جریان‌سازی علمی جهان گفت: ابن‌سینا در زمانه‌ای که دنیا به‌دنبال کیمیا و مایه حیات بود، روش تجربی نوین را برای تحقیق و پژوهش بنیان نهاد تا با این اقدام مسیر علمی پیشِ روی جهان را رقم زد.

او تاکید کرد: صرف هزینه برای شناخت و شناسایی بوعلی در واقع سرمایه‌گذاری برای آینده فرهنگ ایران است.

زلفی‌گل همچنین پیشنهاد کرد برای تقویت جایگاه آرامگاه بوعلی در شهر همدان، با طراحی زیرگذر برای مسیر سواره‌رو، محدوده اطراف آرامگاه ابن‌سینا پیاده‌راه شود.

جلسه سالانه هیئت امنای بنیاد بوعلی با حضور محمدمهدی اسماعیلی رئیس هیئت امنا، محمدعلی زلفی‌گل، وزیر علوم تحقیقات و فناوری، غیاث‌الدین طه‌محمدی، رئیس بنیاد، استاندار همدان، اعوانی، رجبی دوانی و رسول جعفریان و دیگر اعضای حقوقی و حقیقی آن در محل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

انتهای پیام



پست های مرتبط

پیام بگذارید