در پی تلاش بیوقفه غرب برای تبلیغ عملیات نظامی روسیه در اوکراین به عنوان "تجاوز نابخشودنی" پوتین و توسل به اصول و ارزشهای انسانی و حقوق بشری در این مسیر که تا پیش از این غرب در پروندههای خاورمیانه و به ویژه در فلسطین یادی هم از آن نمیکرد، صدای بسیاری را در جهان درآورده است و خیلی از تحلیلگران، حامیان حقوق بشر و حتی مسئولان غربی این سوال را مطرح میکنند که دلیل این دوگانگی چیست؟ آیا خون اوکراینیها پررنگتر و نژادشان برتر از فلسطینیها است؟!
به گزارش در خبرها، روزنامه ایندیپندنت عربی در گزارشی با استناد به اظهارات برخی مسئولان بین المللی و منطقهای درباره جنگ اوکراین، به این دوگانگی و تعارض پرداخته و مینویسد که درگیریها در اوکراین بار دیگر نقاب از چهره جهان برداشت و دوگانگی مواضع نهادهای بین المللی در تعامل با مساله فلسطین و اوکراین را به رخ کشید.
این روزنامه مینویسد: عملیات نظامی روسیه علیه اوکراین پرسشهایی برای فلسطینیها درخصوص دوگانگی مواضع جامعه بین المللی و نهادهای سازمان ملل به وجود آورده است زیرا آنها میان بحران کییف و اقدامات اسرائیل علیه مردم فلسطین در نوار غزه، کرانه باختری و قدس شرقی تفاوت قائل هستند.
در پی خشم مردم فلسطین از این مساله ویدئویی از ریچارد بوید، نماینده پارلمان ایرلند منتشر شد که وی از دوگانگی معیارهای جامعه بین المللی و نهادهای سازمان ملل انتقاد میکند و میگوید که جامعه بین المللی طی ۵ روز تحریمهایی علیه ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه وضع کرد این درحالی است که هیچگونه تحریمهایی علیه اسرائیل وضع نمیشود؛ اسرائیلی که اقدامات تجاوزگرانه علیه مردم فلسطین اعمال می کند.
بوید میگوید: جامعه بین المللی با مردم فلسطین به عنوان نژادی درجه دو رفتار میکند، من شاهد این بودم که رهبران جهان در توصیف اقدامات ولادیمیر پوتین از زبان تند و گزنده استفاده کردند اما این رهبران در توصیف جنایتهای ضد بشری اسرائیل علیه مردم فلسطین که شورای حقوق بشر سازمان ملل نیز آن را تایید کرده است، همان زبان را به کار نگرفتند و لحن آنها ملایمتر بود.
وی گفت: اسرائیل در اقدامات نظامی اخیر ظلمهای وحشیانه و غیر انسانی علیه مردم غزه و کرانه باختری انجام داد اما هیچ یک از رهبران جهان جرات نکرد که این اقدامات را "تروریستی" توصیف کند و هیچ یک از نهادهای سازمان ملل و یا رهبران جهان تحریمهایی علیه اسرائیل وضع نکردند.
این نماینده ایرلندی خاطرنشان کرد: درحالی که کشورهای دنیا طی ۵ روز تحریمهای زیادی علیه رئیس جمهور روسیه وضع کردند اما با گذشت ۷۰ سال از سرکوب مردم فلسطین رهبران دنیا به بهانه "بیفایده" بودن وضع تحریم علیه تلآویو، این تحریم را علیه اسرائیل وضع نکردند.
در این گزارش آمده است: تنها نماینده ایرلند نیست که از دوگانگی مواضع بین المللی در تعامل با مساله فلسطین انتقاد کرده بلکه جولی الیوت، نماینده پارلمان انگلیس نیز از دوگانگی غرب در تعامل با مساله فلسطین و و اوکراین انتقاد کرده و گفت که " دنیا به دلیل حمله روسیه به اوکراین این کشور را مجازات می کند اما برای فلسطینیها این سوال مطرح است که چرا ما برای پایان دادن به اشغالگری اسرائیل کاری برای آنها انجام نمیدهیم و به رسمیت شناختن آنها به عنوان یک کشور امری ضروری و کوچکترین حق آن ها است".
در ادامه این گزارش آمده است: علاوه بر دوگانگیهایی که ریچارد بوید به آنها اشاره کرده، شورای امنیت، مجمع عمومی سازمان ملل و شورای حقوق بشر هم نشستهای پی در پیای در این خصوص برگزار کردند و دادستان دیوان کیفری بینالمللی نیز از آغاز تحقیقات در خصوص اوضاع کشور اوکراین خبر داد که همه آنها نشان دهنده میزان دوگانگی معیارهای جامعه بین المللی در تعامل با مساله اوکراین و تداوم اقدامات غیرقانونی اسرائیل علیه مردم فلسطین است.
از سوی دیگر، حسین حمایل، سخنگوی جنبش فتح گفت: طی عملیات نظامی اسرائیل علیه نوار غزه، شورای امنیت پس از برگزاری سه نشست نتوانست قطعنامهای صادر کند و از تلآویو بخواهد که به این تجاوزها پایان دهد. در نشستی که مجمع عمومی سازمان ملل برگزار کرد هیچ کس کشتار کودکان غزه توسط ارتش رژیم صهیونیستی را "اقدام تروریستی" توصیف نکرد و حتی هیچ کس این اقدامات را با واژه دیگری محکوم نکرد و باز کردن پرونده تحقیقات در دیوان کیفری بین المللی درخصوص جنایت هایی که تلآویو علیه شرکت کنندگان در "راهپیمایی بازگشت" در مرزهای غزه انجام داد تقریبا دو سال طول کشید این درحالی است که دادستان دیوان کیفری بین المللی تنها طی چند روز پرونده ای برای تحقیق درخصوص جنایت های روسیه علیه اوکراین باز کرد.
وی این سوال را مطرح کرد که آیا خون مردم فلسطین از نظر جامعه بین المللی و نهاد های سازمان ملل کمرنگتر از بقیه است؟ آیا انسانیت بر اساس نژاد و رنگ طبقه بندی میشود؟ رهبران جهان باید در حق مردم فلسطین در تعیین سرنوشت خود موضع بی طرفی اتخاذ کنند و قطعنامهای مبنی بر پایان اشغالگری سرزمین فلسطین و برپایی کشور برای آن صادر کنند.
سخنگوی جنبش فتح تاکید کرد که اتخاذ مواضع سریع و فعال از سوی سازمان های بین المللی درخصوص بحران اوکراین و عدم اتخاذ موضع قاطع علیه جنایتهای اسرائیل که بیش از ۷۰ سال علیه مردم غزه، کرانه باختری و قدس شرقی انجام میشود، نشان دهنده دوگانگی در تعامل و نبود عدالت است.
حمایل خاطرنشان کرد: جامعه بین الملل تمایلی ندارد که با انسایت و بر اساس قوانین بین المللی با مساله فلسطین تعامل کند بنابراین کسی که قوانین بین المللی را درباره فلسطین اجرا نمیکند حق ندارد که در منطقه دیگری از جهان درباره آن صحبت کند، به کارگیری سیاست "یک بام و دو هوا" در تعامل با مساله فلسطین بر اعتبار نظام بین المللی تاثیر میگذارد.
همچنین جنبش حماس نیز اعلام کرد که جامعه بین المللی همواره از اسرائیل طرفداری کرده است و معیارها و ملاکهای انسانی را نادیده میگیرد.
سهیل الهندی، عضو دفتر سیاسی جنبش حماس میگوید: مساله تنها به دوگانگی معیارها ختم نمیشود بلکه سازمانهای بین المللی با توجه به منافعی که دارند طرف اسرائیل را می گیرند. علیرغم تایید جنایتهای جنگی و انسانی در نوار غزه از سوی موسسات حقوقی معتبر مانند سازمان عفو بین الملل و دیدبان حقوق بشر، کشورهای جهان همچنان علیه اسرائیل تحریم وضع نمیکنند و سازمان ملل نیز تحقیقاتی در این خصوص انجام نمیدهد.
الهندی تاکید کرد: اسرائیل از حمایتهای گستردهای برخوردار است و این رژیم به دلیل طرفداری سازمانهای جهانی از آن از مجازات فرار میکند و آمریکا و اتحادیه اروپا نیز اقدامات اسرائیل را محکوم نمی کنند.
وی خاطرنشان کرد: اسرائیل هر روز قوانین بین المللی را نقض میکند و مرتکب جنایتهای جنگی و ضدبشری میشود از جمله اینکه نواز غزه را محاصره کرده و عملیات نظامی در آن جا انجام میدهد. آنها در کرانه باختری شهرک سازی میکنند و اقدامات نژادپرستانه در قدس انجام میدهند اما دنیا فقط تماشاچی است و هیچ کاری نمیکند و اینها کوچک ترین دلایل طرفداری از جنایتهای ضدبشری اسرائیل است.
در پایان این گزارش آمده است که از زمان آغاز درگیریهای میان فلسطین و اسرائیل مجمع عمومی سازمان ملل تقریبا ۳۱۰ قطعنامه برای حل این اختلافات صادر کرده که برخی از این قطعنامهها اسرائیل را محکوم می کنند و از آن میخواهد که از سرزمینهای اشغالی خارج شود، شورای امنیت نیز تاکنون ۱۳۱ قطعنامه در این خصوص صادر کرده است اما هیچ کدام از آن ها اجرایی نشد.
انتهای پیام