درخواست مثلث وایمار از مسکو برای آغاز گفتگوی امنیتی/ شولتس: هدف ما ممانعت از جنگ در اروپاست

رهبران آلمان، فرانسه و لهستان پس از نشستی در برلین در بیانیه‌ای تاکید کردند، برلین، پاریس و ورشو از مسکو می خواهند تا یک گفت‌وگوی اساسی درباره مسائل امنیتی اروپا را آغاز کند و به خنثی کردن اوضاع متشنج در اوکراین کمک کند.

به گزارش در خبرها، به نقل از خبرگزاری تاس، اولاف شولتس صدراعظم آلمان، امانوئل ماکرون رئیس جمهوری فرانسه و آندژی دودا رئیس‌جمهوری لهستان روز سه‌شنبه در برلین گرد هم آمدند تا در نشست "مثلث وایمار" شرکت کنند. مثلث وایمار یک گروه سه‌جانبه است که ۲۹-۲۸ اوت سال ۱۹۹۱ میلادی تشکیل شد و ابتدا به عنوان ابزاری برای نزدیک‌تر کردن لهستان به اتحادیه اروپا و ناتو طراحی شد.

در این بیانیه مشترک آمده است: رهبران کشورهای مثلث وایمار یعنی آلمان، فرانسه و لهستان بر تعهد خود نسبت به تلاش‌های مشترک برای هدف تقویت معماری امنیتی اروپا و ترنس-آتلانتیک تاکید کردند. برلین، پاریس و ورشو همچنان به اصول قید شده در اسناد سازمان امنیت و همکاری اروپا پایبند و متعهد هستند. این سه کشور به هماهنگی نزدیک اقداماتشان با شرکای اتحادیه اروپا و متحدان ناتو با هدف تضمین صلح و ثبات در منطقه اروپا-آتلانتیک ادامه خواهند داد.

در ادامه این بیانیه آمده است: رهبران این سه کشور از روسیه می‌خواهند تا در کاهش تنش‌ها در مرز اوکراین و آغاز یک گفت‌وگوی اساسی درباره امنیت در قاره اروپا همکاری کند. آنها همچنین آمادگی خود را برای مشارکت سازنده در گفت‌وگوهای مفصل و نتیجه محور در مورد مسائل امنیتی مشترک اعلام کردند. این رهبران تاکید کردند که هر گونه حمله نظامی جدید روسیه علیه اوکراین پیامدهای جدی و بهای سنگینی خواهد داشت.

براساس این بیانیه، آنها هم عقیده بودند که ناتو باید دائما استراتژی دفاعی و بازدارندگی خود را بررسی کند و در صورتی که اوضاع امنیتی وخیم شد برای ایجاد پشتیبانی‌ها و اقدامات لازم آماده باشد.

شولتس، ماکرون و دودا همچنین درباره حمایت از چهارچوب نرماندی پیرامون اوکراین مذاکره کردند.

دولت آلمان در بیانیه‌ای اعلام کرد: رهبران از روسیه می‌خواهند تا تنش در مرز اوکراین را کاهش دهد و در گفتگوی معنادار درباره امنیت در قاره اروپا شرکت کند. آنها تاکید می کنند که هرگونه تجاوز نظامی بیشتر از سوی روسیه علیه اوکراین عواقب و هزینه های سنگینی در پی خواهد داشت.

شولتس گفت که متحدان ناتو در مورد وضعیت کنونی و اینکه اگر خاک و حاکمیت اوکراین نقض شود چه عواقبی خواهد داشت، توافق دارند. صدراعظم در کنار دودا و ماکرون گفت: هدف مشترک ما اجتناب از جنگ در اروپا است. وی گفت: استقرار نیروهای روسیه در مرز با اوکراین بسیار نگران کننده است و ارزیابی ما از وضعیت در اینجا نیز تقریباً مشابه است. همانطور که نگرش ما این است که نقض بیشتر تمامیت ارضی و حاکمیت اوکراین غیرقابل قبول است و عواقب گسترده ای از نظر سیاسی، اقتصادی و قطعاً از نظر ژئواستراتژیک خواهد داشت.

دودا، رئیس‌جمهور لهستان نیز گفت که سه کشور از تلاش‌های خود برای تنش‌زدایی بین مسکو و کی یف دست نخواهند کشید. دودا گفت: ما باید راه حلی برای جلوگیری از جنگ پیدا کنیم. همانطور که گفتم، این وظیفه اصلی ما در حال حاضر است. من معتقدم که به آن دست خواهیم یافت. به نظر من آنچه امروز مهمترین است اتحاد و همبستگی است.

ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه خواستار گفتگوهای امنیتی با مسکو به منظور تأکید بر تخطی‌ناپذیری مرزهای اروپا شد. رئیس جمهور فرانسه گفت: ما باید با هم راه ها و ابزارهایی را برای مشارکت در گفت و گوی با روسیه پیدا کنیم.

نمایندگان چهار کشور درگیر - فرانسه، آلمان، روسیه و اوکراین - قرار است روز پنجشنبه در برلین دیدار کنند. دور دیوانه وار دیپلماتیک نشست روز سه‌شنبه پس از آن برگزار شد که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه به ماکرون گفت که روسیه «منبع تشدید تنش» نخواهد بود.

پس از گفتگوها در مسکو، ماکرون با ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین دیدار کرد که گفت از اقدامات مشخص پوتین برای کاهش تنش استقبال می کند، اما افزود که "به طور کلی به کلمات اعتماد ندارد."

همچنین پس از دیدار شولتس با جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا در روز دوشنبه، روسیه را تهدید کردند که در صورت حمله به اوکراین، عواقب سنگینی در پی خواهد داشت. بایدن قول داد که خط لوله گاز نورد استریم 2 روسیه به آلمان که تکمیل شده اما هنوز شروع به کار نکرده است، اجازه ادامه کار را نخواهد داشت. شولتس از پرداختن صریح به این پروژه که مدت ها منبع اختلاف برلین و واشنگتن بوده است، خودداری کرد.

کشیدن دوشاخه نورد استریم 2 از نظر اقتصادی برای روسیه مضر است، اما همچنین باعث ایجاد مشکلاتی در تامین انرژی برای آلمان خواهد شد.

شولتتس همچنین در روزهای 14 تا 15 فوریه به کی یف و مسکو سفر خواهد کرد.

دودا که کشورش با غرب اوکراین و بلاروس هم مرز است، اخیراً نقش دیپلماتیک برجسته‌تری ایفا کرده است.

انتهای پیام



پست های مرتبط

پیام بگذارید