داده‌های ذخیره‌شده مردم باید امنیت داشته باشد

رئیس سازمان فناوری اطلاعات با اشاره به اهمیت راه‌اندازی و توسعه دیتاسنتر، گفت: در ارائه خدمات فناورانه پایه به مردم، دیتاسنتر نقش کارخانه تولید و ذخیره‌سازی را ایفا می‌کند و مردم باید اطمینان پیدا کنند که داده‌های ذخیره‌شده آن‌ها از حداقل‌های لازم برای تضمین امنیت و پیوستگی خدمات برخوردار است.

به گزارش در خبرها، با توجه به اهمیت و نقش مراکز داده به‌عنوان صنعت مادر و استراتژیک در فضای مجازی و لزوم توسعه ارائه خدمات کاربردی در کشور و به‌منظور ایجاد انگیزه با رویکرد حمایت و ارزش‌گذاری در چارچوب رقابت در ارتقای فناوری، مزیت در افزایش کیفیت، انطباق با تقاضای بازار و ایجاد توازن مطلوب، بر اساس الزامات اسناد بالادستی و اهداف و تکالیف قانونی و همچنین به استناد مصوبات کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در راستای حمایت از سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و صیانت از حقوق ارائه‌دهندگان و استفاده‌کنندگان از خدمات مراکز داده، سازمان فناوری اطلاعات ایران، شناسایی، ساماندهی و رتبه‌بندی مراکز داده بخش غیردولتی (خصوصی و تعاونی) را بر اساس توافق‌نامه همکاری با سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور برای برون‌سپاری این خدمت را در دستور کار خود قرار داده است.

عیسی زارع‌پور -وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره لزوم راه‌اندازی پنجره واحد خدمات دولتی گفته بود: در لایحه بودجه تبصره‌ای پیش‌بینی کردیم که دستگاه‌ها را مکلف می‌کند پنجره واحد خدمات دستگاه خود را ارائه کنند و در گام دوم پنجره واحد خدمات دولتی به شکل ملی راه‌ندازی می‌شود. مردم باید با یک بار ورود به سامانه و احراز هویت بتوانند به تمام خدمات دسترسی پیدا کنند. با راه‌اندازی خدمات دولت ملی هوشمند، خدمات عمومی و خصوصی به راحتی انجام می‌شود، البته ما گام به گام پیش می‌رویم تا این خدمات از طریق پنجره واحد انجام شود.

در این راستا و به نقل از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، مراسم اعطای گواهینامه ارائه‌دهندگان خدمات مراکز داده با همکاری سازمان فناوری اطلاعات و سازمان نظام صنفی رایانه‌ای به دو شرکت خصوصی افرانت و رسانه آوابرید روز گذشته با حضور محمد خوانساری، معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و رئیس سازمان فناوری اطلاعات؛ سیدحسین هاشمی، رئیس و برات قنبری دبیرکل سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور برگزار شد.

خوانساری در این جلسه با اشاره تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر واگذاری امور به مردم گفت: این جلسه مصداق فرمایشات و تأکیدات مقام معظم رهبری است که شاهد هستیم امروز با عقل و منطق و با استفاده از ظرفیت بسیار مؤثر سازمان نظام صنفی به‌عنوان نماینده بخش خصوصی گواهینامه ارائه‌دهندگان خدمات مراکز داده به این دو شرکت اعطا می‌شود.

وی در ادامه با اشاره به‌ضرورت تسری تعامل سازمان فناوری اطلاعات و نظام صنفی رایانه‌ای کشور به سایر بخش‌ها تأکید کرد که این نوع تعامل می‌تواند به الگویی برای سایر بخش‌های دولتی از منظر تعامل با بخش خصوصی تبدیل شود.

اهمیت راه‌اندازی و توسعه دیتاسنتر در کشور

رئیس سازمان فناوری اطلاعات با اشاره به اهمیت راه‌اندازی و توسعه دیتاسنتر در کشور گفت: در ارائه خدمات فناورانه پایه به مردم، دیتاسنتر نقش کارخانه تولید و ذخیره‌سازی را ایفا می‌کند و از این منظر باید به آن‌ها این اعتماد و اطمینان داده شود که زیرساخت این خدمات، امن و پایدار است.

خوانساری افزود: مردم باید این اطمینان را پیدا کنند که داده‌های ذخیره‌شده آن‌ها در دیتاسنترها از حداقل‌های لازم برای تضمین امنیت و پیوستگی خدمات برخوردار است که خوشبختانه در بخش خصوصی ظرفیت‌های بسیار خوبی شکل‌گرفته است و تاکنون ۲۱ شرکت متقاضی ارزیابی و رتبه‌بندی قرار دارند. اگر می‌خواهیم دولت الکترونیکی را توسعه دهیم باید ابر دولت الکترونیکی را در دستور کار قرار دهیم که اتفاقاً در دستور کار هم قرارگرفته است و امیدواریم با ظرفیت‌هایی که ایجاد می‌شود بتوانیم سرویس مطمئنی را در دولت الکترونیکی به همه مردم ارائه دهیم.

فاز نخست پنجره واحد خدمات دولت الکترونیکیماه آینده راه‌اندازی می‌شود

رئیس سازمان فناوری اطلاعات بابیان اینکه یکی دیگر از اولویت‌های سازمان فناوری اطلاعات در دوره جدید راه‌اندازی و توسعه پنجره واحد خدمات دولت الکترونیکی است گفت: فاز نخست این پنجره واحد تا یک ماه آینده راه‌اندازی خواهد شد. در این شرایط برای پنجره واحد خدمات دولت الکترونیکی باید مراکز داده مطمئنی به‌منظور ارائه خدمت ایجاد شود.

حسن هاشمی -رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور- هم در این جلسه بابیان اینکه بحث شبکه ملی اطلاعات بحث روز کشور است تأکید کرد که برای توسعه شبکه ملی اطلاعات باید ظرفیت‌های لازم در حوزه دیتاسنتر را افزایش دهیم که کمک بخش خصوصی می‌تواند در این زمینه تحول عظیمی ایجاد کند.

انتهای پیام



پست های مرتبط

پیام بگذارید