انتقاد از مکزیک و چند کشور آمریکای لاتین در گزارش حقوق بشری آمریکا

چند کشور حوزه آمریکای لاتین، از مکزیک به عنوان متحد آمریکا تا نیکاراگوئه به عنوان مخالف آن، در گزارش سالانه وزارت امور خارجه آمریکا در مورد "حقوق بشر" مورد انتقاد شدید قرار گرفتند.

به گزارش در خبرها، به نقل از روزنامه لس‌آنجلس تایمز، این گزارش که سه‌شنبه منتشر شد، اولین گزارشی از زمان روی کار آمدن جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا بود که به موجب آن دولت او به ارزیابی رفتار کشورهای برای مدت یک سال کامل پرداخته است.

این گزارش متمرکز بر مواردی از نقض حقوق بشر که در سطحی گسترده محکوم شده‌اند، اعم از قتل روزنامه‌نگاران، قتل‌های هدفمند زنان و خشونت گسترده‌ای که توسط قاچاقچیان مواد مخدر دامن زده شده، اما عمدتاً توسط دولت آندرس مانوئل لوپز اوبرادور، رئیس‌جمهوری مکزیک نادیده گرفته می‌شوند، بوده است. در این دست گزارش‌های سالانه، اقدامات مربوط به سال قبل بررسی می‌شوند.

این گزارش با اشاره به اینکه در برخی از بدنام‌ترین پرونده‌های مربوط به وقوع قتل، شکنجه و سایر جنایات، به ندرت عوامل جنایات به دست عدالت سپرده شده‌اند، عنوان کرد: مساله فرار از مجازات و نرخ بسیار پایین پیگرد قانونی به عنوان یک مشکل در قبال همه جنایات از جمله سوء استفاده‌های حقوق بشری و فساد باقی مانده است. گزارش‌هایی وجود داشته که بر مبنای آنها برخی از ماموران دولتی با باندهای جنایتکار سازمان‌یافته بین‌المللی همدست بوده‌اند و میزان پیگرد قضایی و محکومیت برای این دست سوءاستفاده‌ها پایین بود.

با این حال، تحت مدیریت دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق آمریکا، مکزیک تا زمانی که با تلاش‌های واشنگتن در قبال جلوگیری از ورود مهاجران از مرز جنوبی آمریکا همکاری می‌کرد، تا حد زیادی در این گزارش از انتقاد معاف می‌شد.

این گزارش متذکر شده است که نیکاراگوئه که سال‌هاست به عنوان مخالف آمریکا مطرح بوده، اخیرا شاهد افزایش "نقض حقوق شهروندی" تحت دولت دانیل اورتگا، رئیس جمهور این کشور از جمله در زمینه آزادی بیان و ابراز مخالفت بوده است. در این گزارش آمده است که اورتگا و همسرش روزاریو موریلو که همچنین معاون رئیس جمهور نیکاراگوئه است، با " زندانی کردن خودسرانه" همه رقبای انتخاباتی احتمالی، به شکلی بی‌سابقه برای چهارمین دوره ریاست جمهوری به کار خود ادامه داده‌اند.

این گزارش همچنین به این اشاره کرد که در برزیل، کشوری که شاهد تخریب گسترده جنگل‌های متراکم آمازون بر اثر فعالیت شرکت‌های کشاورزی بزرگ بوده، ژائیر بولسونارو، رئیس جمهور این کشور و یکی دیگر از متحدان سرسخت ترامپ دست به حملات واهی علیه روزنامه‌نگاران، رهبران بومی و فعالان محیط‌زیست زده است.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا که این گزارش را ارائه کرد، به محکوم کردن آنچه که "رکود نگران‌کننده" حقوق بشر و مدنی در بسیاری از نقاط جهان، از جمله کشورهایی که تا همین اواخر تصور قرار داشتن آنها در مسیر دموکراسی وجود داشت، پرداخت.

انتهای پیام



پست های مرتبط

پیام بگذارید