اعضای شورای شهر بررسی لایحه شهرداری تهران در مورد اصلاح ساختار معاونت برنامه ریزی، توسعه سرمایه انسانی و امور شورای شهرداری تهران را بررسی کردند و در نهایت موافقت کردند تا مرکز پژوهشها و امور ایثارگران شهرداری تهران زیر نظر زاکانی برود.
به گزارش در خبرها، اعضای شورای شهر تهران صبح امروز بررسی لایحه شهرداری تهران در مورد اصلاح ساختار معاونت برنامه ریزی، توسعه سرمایه انسانی و امور شورای شهرداری تهران را روی میز بررسی قرار دادند.
آخوندی درباره جزئیات این لایحه گفت: این لایحه در زمان بررسی بودجه به شورای شهر آمد که به دلیل حجم کار مسکوت ماند و حالا آن را بررسی کردیم که در این لایحه شهرداری پیشنهاد داده است امور ایثارگران از اداره کل رفاه منفک شود و مجددا دو اداره کل ایجاد شود.
وی افزود: همچنین اداره کل ایثارگران، مرکز مطالعات و اداره کل بانوان نیز به زیر مجموعه دفتر شهردار اضافه شود. شهرداری همچنین پیشنهاد داده است که به منظور سازماندهی، هوشمندسازی، نوآوری و حمایت از کسب و کارهای نوپا با انجام تشریفات قانونی سازمان فناوریهای نوین و نوآوری شهری را زیر نظر مستقیم شهردار تهران ایجاد کند.
به گزارش در خبرها، ناصر امانی در مخالفت با این لایحه گفت: شهرداری باید قانون را رعایت کند و بر اساس قانون، باید در ابتدا اجازه تغییرات خود را از سازمان امور استخدامی اخذ کند.
معدنی پور نیز در واکنش به این لایحه گفت: بهتر بود که در بررسی این لایحه از کمیسیونهای مرتبط نیز نظرخواهی میشد و ما در مورد الحاق اداره کل بانوان به دفتر شهردار مخالف هستیم. چرا که در سالهای ۸۴ تا ۸۸ اداره کل بانوان زیر نظر شهردار بود و بنا به تجربه ناموفق این مجموعه به معاونت اجتماعی سپرده شد و اگر میخواهیم برای زنان و خانواده کاری کنیم باید مشاورین بانوان در مناطق احیاء شود.
صادقی عضو شورای شهر تهران نیز گفت: در متن لایحه ذکر شده است که شهرداری با طی تشریفات قانونی میتواند سازمان جدید ایجاد کند و شهرداری احترام گذاشته و اول نظر شورا را پرسیده است.
تشکری هاشمی در واکنش به این لایحه با تاکید بر اینکه این لایحه ابهامات زیادی دارد و به جزئیات این سازمان جدید اشاره نشده، گفت: برای ما مشخص نیست که با ایجاد این سازمان گره از کار مردم باز میشود یا به دنبال دیوان سالاری و ایجاد پست و نیروی جدید هستند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۴۲ واحد از شهرداری اعم از معاونتها، شهرداریهای مناطق و ... زیر نظر شهردار هستند، گفت: حالا میخواهید این عدد را به ۵۰ برسانید؟ در حالیکه اگر شهردار بخواهد هر روز با یکی از این واحدها حتی احوالپرسی کند، دو ماه طول میکشد که مجددا به سازمان اولی وقت بدهد.
وی با بیان اینکه این پیشنهادات بر خلاف همه مدلهای علمی و دانشگاهی مدیریت منابع سازمانی است، تصریح کرد: ما در علم مدیریت سازمانی نیز میگوییم که سازمانهای با ارتفاع بلند به دلیل تعدد پست امکان نظارت ندارند اما در سازمانهای کوتوله به دلیل تمایل یک مدیر بر مدیریت شهری، سازمان به اهداف نمیرسد.
وی با بیان اینکه ما دلمان میخواهد به شهردار کمک کنیم تا همه موفق شویم، گفت: اما کمیسیونها درگیر جلسات تخصصی نشدند و این لایحه برای ما گنگ و مبهم است و پیشنهاد میشود که این لایحه برگشت داده شود تا بتوانیم نظرات خود را بیان کنیم.
کاشانی در واکنش به این لایحه گفت: این بحث پخته نشده و به همین دلیل ابهامات زیادی دارد که رفع این ابهامات جایش در صحن علنی نیست و باید این ابهامات توسط شهردار برطرف میشد.
وی با بیان اینکه لایحهای به شورا آمده که اسمش اصلاح ساختار است اما میخواهند سازمان جدید ایجاد کنند، گفت: در مورد این سازمان جدید باید لایحه جدا آورده شود.
فروزنده معاون برنامه ریزی شهردار تهران در دفاع از این لایحه گفت: ما به رعایت قانون و ضوابط تشکیلاتی پایبند هستیم و نمیخواهیم تغییرات ایجاد کنیم بلکه میخواهیم بازنگری صورت گیرد و حتما این کار در راستای چابک سازی و منطقی سازی امور است.
وی در مورد تشکیل سازمان جدید نیز گفت: کارهای نوآوری زیر نظر فاوا انجام میشد اما در این حوزه کارکرد خاصی نداشتند و ما میخواهیم این بخش توسعه یابد.
مهدی چمران رییس شورای شهر تهران در جمع بندی نهایی گفت: اینکه همه ساختار شهرداری بخواهد به دلیل اهمیت زیر نظر شهردار برود درست نیست و این تجربه غلط نیز در کشور وجود دارد.
وی با بیان اینکه شهردار هم به عنوان یک انسان ظرفیت و کششی دارد، افزود: ایجاد یک سازمان جدید برای ما گنگ و مبهم است و باید جزئیات آن به اطلاع شورا برسد و من با آقای زاکانی صحبت کردم و به او گفتم که شخصا به شورا توضیح دهد که چه هدفی را دنبال میکنند و او نیز قبول کرد و پیشنهاد میشود تشکیل این سازمان فعلا مسکوت بماند تا ابهامات رفع شود.
وی افزود: الحاق مرکز پژوهشها و امور ایثارگران به مجموعه دفتر شهردار بلامانع است چرا که پیش از این نیز امور ایثارگران زیر نظر شهردار بود اما در مورد الحاق اداره کل بانوان نظرم منفی است. چرا که این جابجایی به معنای اهمیت دادن به زنان نیست.
به گزارش در خبرها، نهایتا اعضای شورای شهر تهران با رای خود ایجاد سازمان جدید فناوریهای نوین و نوآوری شهری را مسکوت گذاشته و با الحاق اداره کل بانوان به دفتر شهردار مخالفت کرده و همچنین با رای موافق خود مرکز پژوهشها و اداره کل امور ایثارگران را زیرمجموعه دفتر شهردار کردند.
انتهای پیام