زلنسکی: اوکراین در لحظه سرنوشت‌سازی است/ مادران روس، نگذارید فرزندانتان را به اوکراین بفرستند

در شرایطی که آمریکا تحریم‌های جدیدی علیه برخی از مقام‌های ارشد کرملین و الیگارش‌های روس اعمال کرده است، رئیس‌جمهوری اوکراین گفت که کشورش در جنگ با نیروهای روسیه که به نظر می‌رسد دوباره در حال تجدید قوا برای حمله احتمالی به کی‌یف‌ هستند، در "لحظه سرنوشت‌ساز" به سر می‌برد.

به گزارش در خبرها، به نقل از خبرگزاری رویترز، با ادامه حمله روسیه به اوکراین در سومین هفته، ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین گفت که کشورش به "لحظه سرنوشت‌ساز استراتژیک" رسیده است.

او تاکید کرد: نمی‌توان گفت چند روز تا آزادی سرزمین اوکراین باقی مانده است. اما می‌توانیم بگوییم که ما این کار را انجام می‌دهیم. ما در حال حرکت به سمت هدفمان و پیروزی هستیم.

پیام زلنسکی با مادران سربازهای روس: نگذارید فرزندانتان را به اوکراین بفرستند

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، در پیامی ویدیویی که صبح شنبه در تلگرام منتشر کرد، از مادران سربازان روس خواست نگذارند فرزندانشان را به جنگ بفرستند. او به‌خصوص خطاب به مادران سربازان وظیفه گفت: «ببینید پسرتان کجاست. نگذارید او را به اوکراین عازم کنند تا کشته یا اسیر شود.»

او افزود: «اوکراین خواستار این جنگ وحشتناک نبود و نیست. ولی هر چه لازم باشد برای دفاع از خود انجام خواهد داد.»

ایالات متحده روز جمعه ویکتور وکسلبرگ، یک میلیاردر روس، سه تن از اعضای خانواده سخنگوی ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه و قانونگذارن روس را در تازه‌ترین دور از تحریم‌ها بابت حمله ۲۴ فوریه روسیه اعمال کرد.

جنت یلن، وزیر خزانه‌داری آمریکا گفت: این وزارتخانه به پاسخگو کردن مقام‌های روس که پوتین را در این جنگ غیر قابل توجیه و بی‌دلیل یاری رساندند، ادامه می‌دهد.

نیروهای روسیه همچنان به بمباران شهرهای سراسر اوکراین در بزرگترین حمله به یک کشور اروپایی از زمان جنگ جهانی دوم ادامه می‌دهند. تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهد که آنها با حملات توپخانه‌ای در حال پیشروی به سمت کی‌یف هستند.

این درگیری بیش از دو میلیون پناهجو ایجاد کرده و هزاران اوکراینی در شهرهای محاصره‌ شده مانده‌اند. به گفته معاون نخست‌وزیر اوکراین، تلاش جدید برای تخلیه غیرنظامیان در امتداد کریدور بشردوستانه از ماریوپل ناکام مانده است.

در همین حال کشورهای غربی گام‌های اقتصادی بیشتری را برای وادار کردن پوتین به خاتمه این حمله اتخاذ می‌کنند. رهبران اتحادیه اروپا گفتند که آنها آماده اعمال تحریم‌های سنگین‌تر علیه روسیه هستند و ممکن است برای تامین سلاح بودجه بیشتری را در اختیار اوکراین قرار دهند. اما آنها درخواست اوکراین برای پیوستن به این نهاد را رد کردند.

اورزولا فون درلاین، رئیس کمیسیون اروپا گفت روز شنبه امتیازی تجار و اقتصادی ویژه مسکو و استفاده از دارایی‌های رمزنگاری‌شده تعلیق شده و واردات محصولات مرتبط با آهن و فولاد و کالاهای لوکس از روسیه ممنوع می‌شود.

زلنسکی پس از اینکه چند تن از رهبران اتحادیه اروپا از پیگیری سریع درخواست کشورش برای پیوستن به این اتحادیه خودداری کردند، از کشورهای عضو اتحادیه اروپا انتقاد کرد.

رهبران اتحادیه اروپا روز پنجشنبه در ورسای فرانسه برای بحث در مورد پاسخ خود به تهاجم روسیه و مسئله عضویت اوکراین ملاقات کردند و در نهایت تصمیم گرفتند که سریعاً آن را پیگیری نکنند. زلنسکی در 28 فوریه، چند روز پس از تهاجم روسیه، درخواست کرد اوکراین به اتحادیه اروپا بپیوندد. عضویت در اتحادیه اروپا معمولاً سال ها طول می کشد و معمولاً یک فرآیند طولانی و محتاطانه است که شامل تضمین عدم وجود فساد، حقوق بشر و ثبات اقتصادی در کشور می شود.

زلنسکی در بیانیه روز جمعه خود گفت: "تصمیم گرفته شده را چگونه ارزیابی می کنیم؟خیلی ساده است: باید قوی‌تر باشد. این چیزی نیست که ما انتظار داریم."

وی گفت: اتحادیه اروپا باید اقدامات بیشتری انجام دهد. باید برای ما، برای اوکراین و برای خودش کارهای بیشتری انجام دهد.»

او از رهبران اتحادیه اروپا خواست تا به "صدای ملت‌های خود" گوش دهند،

زلنسکی در مورد نشست ورسای به شکلی رمزآلود صحبت کرد. او بدون توضیحی گفت: "ما می‌دانیم که در این نشست چه گفته شد. همه رهبران چه گفتند. چه کسی به طور خاص صحبت کرد. چه کسی حمایت کرد. چه کسی سکوت کرد.

استونی، مجارستان، لتونی، لیتوانی و لهستان موافق تسریع درخواست اوکراین هستند، در حالی که فرانسه، آلمان، اسپانیا و هلند موافق نیستند. به گزارش رویترز، آندری پلنکوویچ نخست وزیر کرواسی در این نشست گفت: هیچکس یک شبه وارد اتحادیه اروپا نشد. مارک روته، نخست‌وزیر هلند نیز اظهاراتی را مطرح کرد که یک چارچوب زمانی بسیار طولانی‌تر را پیشنهاد کرد و به نقل از دویچه وله گفت: «من می‌خواهم روی این موضوع تمرکز کنم که امشب، فردا چه کاری می‌توانیم برای ولودیمیر زلنسکی انجام دهیم و الحاق اوکراین به اتحادیه اروپا چیزی درازمدت است. امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه نیز گفت که نمی خواهد "روال الحاق با کشوری را که در حال جنگ است باز کند" اما افزود: "اگر در را ببندیم و بگوییم هرگز، ناعادلانه خواهد بود."

انتهای پیام



پست های مرتبط

پیام بگذارید