انگلیس معتقد است که نهاد جاسوسی قدرتمند اف.اس.بی روسیه این ماموریت را دریافت کرده که به مهندسی کودتا در شهرهای بزرگ اوکراین بلافاصله پس از اجرای هرگونه حمله به اجرا درآمده علیه این کشور از سوی کرملین بپردازد.
به گزارش در خبرها، به نقل از روزنامه گاردین، ارزیابی مقامات انگلیس این است که در جریان یک چنین حملهای، روسیه ابتدا به اهداف نظامی حمله کرده سپس شهر کییف، پایتخت اوکراین و احتمالاً دیگر شهرهای بزرگ این کشور را محاصره میکند و انتظار میرود که در ادامه خرابکاران وابسته به سرویس اف.اس.بی تلاش کنند رهبرانی طرفدار روسیه در آنها مستقر کنند.
هیچ سند و مدرک مشخصی برای توجیه این طرح دو مرحلهای ارائه نشده است، اما با این وجود انگلیس آن را یک سناریوی محوری حمله با هدف "تغییر رژیم" در اوکراین میداند؛ طرحی که در جریان آن روسیه بعد از حمله به این کشور همسایه با آن به دنبال اجتناب از جنگ شهری خونین و پرریسک خواهد بود.
انگلیس و آمریکا هر دو بر این باورند که روسیه پس از تجمیع بیش از ۱۳۵۰۰۰ سرباز در اطراف مرزهای خود، اکنون توانسته نیرویی با قابلیت حمله به اوکراین را جمع آوری کند. هر دو کشور غربی در هفتههای اخیر یک سری هشدارهای اطلاعاتی درباره مقاصد روسیه در قبال اوکراین دادهاند، از جمله اینکه کرملین در حال برنامهریزی اجرای یک عملیات "پرچم دروغین" به عنوان بهانهای برای حمله است، و اینکه گروهی متشکل از پنج سیاستمدار عمدتاً متشکل از سیاستمداران سابق اوکراینی با هدف شرکت در یک کودتا به خدمت گرفته شدهاند.
روسیه داشتن هرگونه برنامه برای حمله به همسایه جنوبی خود را رد کرده و هشدارهای غرب را "تشنج زایی" خوانده است. ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین نیز به دنبال کم اهمیت جلوه دادن احتمال حمله به این کشور بوده است.
در اوکراین این تردید وجود دارد که با توجه به خصومت گسترده عمومی با مسکو در این کشور، امکان استقرار رهبرانی طرفدار روسیه در کییف و سایر شهرهای بزرگ آن، حتی در شرایط اجرای یک حمله نظامی وجود داشته باشد.
اما منابع غربی بیم دارند که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه توجهی به عمق افکار عمومی در اوکراین نکند. یکی از مقامات گفت: "ارزیابیهای بیش از حد خوش بینانه زیادی از سطح پایین تا سطح بالا در کرملین مطرح میشود."
نشریه بیلد آلمان اوایل ماه جاری میلادی با استناد به آنچه که یک منبع وابسته به یک سرویس امنیتی مخفی خارجی خواند، وجود یک طرح چند مرحلهای مشابه را برای اوکراین برجسته کرد. این روزنامه ادامه داد که روسیه پس از آن به سراغ تلاش برای منصوب کردن یک پارلمان طرفدار کرملین و دستگیری فعالان اوکراینی و رهبران مخالف در این کشور خواهد رفت.
در پاسخ به این گزارش، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه گفت که نشریه بیلد "همه خط مشیهای اخلاقی و انسانی واقعی را زیر پا گذاشته است".
انتهای پیام